Naar aanleiding van meerdere gelijktijdige werken op het tramnet te Gent is het momenteel (vanaf 6 Januari 2024) niet mogelijk om ritten met trams af te huren. Dit tot na de afronding van de werken aan de Coupure, wat ten vroegste voor half Juli 2024 voorzien is.

Naast onze activiteiten voor leden en onze erfgoedwerking, is het ook mogelijk om via ETG een rit met een van onze erfgoedtrams te boeken.

Dit kan gaan van simpele verplaatsingen in groep van A naar B, tot uitgebreidere ritten door Gent, of verkenning van het Gentse tramnet.

Een aantal voorbeelden van dingen waarvoor onze tramvoertuigen in het verleden zijn ingezet:
-Bedrijfsuitstappen
-Huwelijken (verplaatsingen van/naar het stadshuis en/of de korenmarkt)
-Fotoreportages
-Familieuitstappen
-Verenigingsbijeenkomsten 
-Een priverit met onze kersttram

Op- en afstappen kan aan eender welke officiële tramhalte op het Gentse net. Desgewenst kunnen in overleg fotomomenten onderweg georganiseerd worden, rekening houdende met de dienstregelingen van het normale tramverkeer.

 

Elk scenario is natuurlijk anders, en onze tarieven hangen af van dag en tijd van de rit, duurtijd, en andere factoren.
U kan ons altijd contacteren voor een vrijblijvende offerte voor een afgehuurde tramrit, dit kan via mail op [email protected] .

Om toch een indicatie te geven van wat u kan verwachten, geven we een paar voorbeelden:
-Een korte rit van minder dan 1u tussen twee bestemmingen in Gent, met 1 tramrijtuig: €200
-Een rondrit van max 3h met 1 tramrijtuig: €325
-Een rondrit van 4h met twee tramrijtuigen: €850


Veiligheid en toegankelijkheid:
Omwille van veiligheidsredenen is op en afstappen enkel toegelaten op bestaande tramhaltes op het Gentse tramnet. Uitzonderingen zijn enkel mogelijk mits voorafgaand overleg.
Omdat onze trams erfgoedvoertuigen zijn, en uit een ander tijdperk stammen zijn niet alle voertuigen toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of kinderwagens. Door de hoge opstap kan de toegankelijkheid moeilijker zijn voor mensen die moeilijk te been zijn, echter zijn onze begeleiders steeds in de buurt om hierbij hulp te bieden!