31/12/2021

⏰Het jaar 2021 zit er weer bijna op, en gelukkig stond de tijd iets minder stil dan in 2020! Hierbij een klein overzicht van wat er in 2021 toch allemaal kon gestart en/of gerealiseerd worden op vlak van het Gentse tramerfgoed.

🔵🎨Samen met de vakmensen van De Lijn werd de de herschildering en koetswerkopfrissing van PCC 01 afgewerkt, net op tijd voor zijn 50ste verjaardag!

🔵🚋We voegden voor het eerst in jaren een nieuwe tram toe aan de erfgoedvloot, pcc 6215, die intussen ook al een grondig nazicht kreeg en waarvoor een verdere restauratieplanning werd uitgewerkt.

🔵🔧De collega’s van TTO-Noordzee vzw werkten hard verder aan de grondige restauratie van de Gentse Drieasser 378, èn begonnen aan de restauratie van de Pipe bovenleidingswagen van de voormalige ETG/MIVG! Voor 2022 staat ook drieasser 339 op hun planning voor een aantal veiligheidsaanpassingen en elektrische modificaties.

🔵🥳Tussen de Covid-golven door konden we samen met De Lijn en META vzw het 50-jarig jubileum van de Gentse PCC’s vieren, met een optocht door Gent, en rondritten mèt publiek!

🔵🛠️ De banden met zowel erfgoedkoepel META vzw, als De Lijn werden verder aangehaald door een aantal gezamelijke projecten. Ondermeer de organisatie van 50 jaar pcc, deelname aan een gezamenlijk asbestonderzoek, opleiding en kennisoverdracht van de technische diensten van De Lijn, en het gebruik van de werkplaats in Gentbrugge voor het onderhoud van onze PCC-vloot.

🔵🎄En als afsluiter van 2021 zorgde ook dit jaar de kersttram (dit jaar met wat extra verlichting) weer voor blije blikken van toeristen, Gentenaars, en toevallige passanten. Hopelijk op naar succesvolle ritten mèt publiek in 2022?!

 

Bij deze willen we dan ook alle collega erfgoedverenigingen, erfgoedkoepel Meta, de werknemers van De Lijn, en onze leden, vrijwilligers en sympathisanten bedanken voor de samenwerking het afgelopen jaar! 👏👍🥂